Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα
Υλικά (20 κομμάτια περίπου) :
1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια 500 γρ. κομμένα σε φετάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ. τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή ό,τι σας αρέσει
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
μισό ποτήρι κρασί
λίγο μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το μισό λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα, αδειάζουμε τη γέμιση, βάζουμε και τα αλλά φύλλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου