Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η πίτα του βοσκού

Η πίτα του βοσκού
Υλικά (8 μερίδες) :
1 πακέτο βιτάμ
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
650 γρ. κιμά
200 γρ. νεφράκια αρνίσια προαιρετικά
1 φλ. άστρο ξηρό κρασί
1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
έτοιμο πουρέ
1 κ.σ. γραβιέρα ή παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρετε με τη μισή ποσότητα του βιτάμ τα λαχανικά ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον κιμά, τα νεφράκια, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε λίγο. Σβήνετε με κρασί, ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό και αφήνετε να βράσει ο κιμάς. Προσθέτετε και τη ντομάτα.
Ετοιμάζετε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέτετε στον πουρέ το υπόλοιπο βιτάμ και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα του κιμά σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω τον πουρέ πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο σε 200 βαθμούς για 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.
Αντί για βιτάμ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο ή φυτίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου