Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αυγόπιτα

Αυγόπιτα
Τι χρειαζόμαστε:
2 ολόκληρα αυγά + 8 ασπράδια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 0%
100gr φέτα MILNER (ή κάποιο άλλο τυρί αν θέλετε)
1 κρεμμύδι ξερό ή μπόλικο αποξηραμένο
1-2 ντομάτες μεγάλες (ή άλλα λαχανικά όπως πιπεριές)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι, θυμάρι ή ότι άλλα μυρωδικά θέλουμε

Πως το κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο για προθέρμανση στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε τα αυγά στο μούλτι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, τα μυρωδικά (και αν έχουμε διαλέξει αποξηραμένο κρεμμύδι, βάζουμε και αυτό) και ξαναχτυπάμε ακόμα λίγο.
Στρώνουμε το ταψί μας με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Μετά από πάνω ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και ελαφρά ξεσποριασμένες (και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αν αυτό διαλέξαμε).
Ανακατώνουμε ελαφρά και βάζουμε στο φούρνο στο τρίτο επίπεδο από κάτω, για 25-35 λεπτά μέχρι να μας φουσκώσει και να δούμε πως έχει κάνει από πάνω μια ελαφριά κρούστα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου