Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ψωμόπιτα

Ψωμόπιτα
Υλικά
τυρί τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
Για τη ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι νερό
1/4 φλ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
λίγο αλάτι
περίπου 600 γραμμ. αλεύρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα Υλικά μαζί για να φτιάξουμε τη ζύμη για την πίτα. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε τα φύλλα (τα οποία πρέπει να είναι λίγο χοντρά). Κάθε φύλλο που ανοίγουμε το αλείφουμε με λίγο λάδι και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί μέτριας διάστασης, καλά λαδωμένο. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο ρίχνουμε τυρί τριμμένο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να γεμίσει το ταψί. Από πάνω ρίχνουμε 2 αυγά χτυπημένα και αφήνουμε την πίτα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περισσότερο από 1 ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 200οC περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου