Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γιαουρτοτυρόπιτα

Γιαουρτοτυρόπιτα
Υλικά
3 κεσεδάκια (200 γραμμ. το καθένα) γιαούρτι
6 αυγά μεγάλα
350 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
500 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
250 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
1½ ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι και το φρέσκο δυόσμο. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όπως το κέικ. Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45΄, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου