Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Πρασόπιτα

Πρασόπιτα
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό
2 αβγά
250 γραμ. φέτα
150 γραμ. μαλακά κίτρινα τυριά (ρεγκάτο, κασέρι, ένταμ)
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για τα φύλλα

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φετάκια τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε βαθύ σκεύος με λίγο ελαιόλαδο για αρκετή ώρα να καλοψηθούν (πολύ σημαντικό).
Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή με το αλάτι γιατί έχουμε και τα τυριά) και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα τυριά τριμμένα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τ'αβγά χτυπημένα.
Λαδώνουμε τα φύλλα ανά δύο και βάζουμε γέμιση κατά μήκος του φύλλου, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα "μπαστούνι". Τοποθετούμε σε μακρόστενο πυρέξ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180 C στο αέρα για μια ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου