Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ψαρόπιτα

Ψαρόπιτα
Υλικά
2 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
300 γραμμ. φρέσκος σολομός, ξεκοκαλισμένος και ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμμ. ανθότυρο ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα
1 αυγό
1 κ.σ. άνηθος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας
χτυπημένο αυγό για το άλειμμα της πίτας

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄, να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το σολομό και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα και τα πράσα, τις πατάτες και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
3. Σε λαδωμένη λαμαρίνα απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας. Με κουτάλι αδειάζουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου.
4. Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με διάλειμμα αυγού. Καλύπτουμε την πίτα με τη δεύτερη σφολιάτα και με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω να σφραγιστεί καλά. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο στις αντιστάσεις για 35΄, έως ότου ροδίσει καλά η ψαρόπιτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου