Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα
Υλικά:
1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο για πίτες, 450 γραμ.
1 κιλό κιμά
1 φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μερικές σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/4 κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1/4 φέτα χωριάτικη
1 φλιτζ. βούτυρο ή φυτίνη
1/2 φλιτζ. λάδι
άνηθο, μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη (πουμαρό)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες. Σωτάρουμε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια, το λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο και τον αφήνουμε να βράσει 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα τελευταία 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σ' ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, ώσπου να απορροφήσει τα υγρά.
Αλείφουμε με φυτίνη τον πάτο του ταψιού. Στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα-ένα με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Κατόπιν, στρώνουμε το μείγμα του κιμά με προσοχή για να μη σκίσουμε τα φύλλα. "Κλείνουμε" τις γωνίες διπλώνοντας ώστε να περιέχουν τα φύλλα τη γέμιση.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ή τη φυτίνη. Κλείνουμε ξανά τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω γκριλ, στους 200C. Όταν ροδίσει, τη βγάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου